Blog

A tarot kártya

A tarot kártya jóslás története több évszázadra nyúlik vissza, és a kártyák eredetileg játékokhoz készültek. A pontos eredete nehezen követhető vissza, de a tarot kártyák megjelenése és azoknak a jósolásban való használata a középkorban kezdődött.

A tarot jóslás hitelességének szempontjából fontos megérteni, hogy a tarot nem rendelkezik valódi jövendölő képességekkel. A kártyák nem előre látnak vagy “jósnak” számítanak maguktól. Ehelyett a tarot egy eszköz, amelynek értelmezése az alkalmazó és a kliens közötti kapcsolaton, a szimbólumok személyes értelmezésén, és az adott pillanatban kialakuló helyzeten alapul.  A tarot jóslásnak sokak számára értékkel bír azáltal, hogy segít, önismeretben, és iránymutatást adhat az élet különböző területein. Az olvasók gyakran hangsúlyozzák, hogy a tarot nem egy konkrét jövőbeli eseményeket jósoló eszköz, hanem inkább egy olyan eszköz, amely segít az egyénnek az élete különböző aspektusainak mélyebb megértésében és kezelésében.

Mindazonáltal fontos megjegyezni, hogy a tarot jóslásnak nincs tudományos alapja, és a kártyák értelmezése sokszor szubjektív. Mindenki számára más és más, és nem mindenkinek ad ugyanolyan mértékű értéket.

 

Comments Off on A tarot kártya