Blog

Ezzel az ajándékkal pontozod: illatos házi készítésű szappant

A kézzel készített ajándék örömet okoz a legjobban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy esténként pulóvereket kell kötnie, vagy órákat kell töltenie a képfestéssel. Gyorsabb is. És biztosan nem fog szégyenkezni a karácsonyfa alatt. Vállalja a házi készítésű szappan gyártását az utasításaink szerint.

Varázsolja otthonát alkimista műhellyé egy éjszakára, és kezdjen el saját szappant készíteni. A legegyszerűbb az előre elkészített szappanmasszából elkészíteni, amit a képedre kiegészíthetsz. És a gyerekek is tudnak békésen segíteni. Szóval gyerünk.

Amire szüksége lesz:
Körülbelül 100 gramm szappanmassza (egy nagyobb vagy két kisebb szappanhoz),
1-3 csepp illóolaj,
néhány csepp természetes festék,
szárított gyógynövények vagy kéreg,
speciális permetező buborékeltávolító,
szappantartó,
legyintés
egy tál.
TIPPÜNK: Ha átlátszó szappanra vágysz, válassz átlátszó szappanmasszát. Matt szappanhoz ismét ideális opálos. A szappant dúsíthatja olyan részecskékkel is, amelyek peelingként szolgálnak. Például kávézacc vagy finom homok megfelelő. A durva szemcsék eltávolítják az elhalt bőrrészecskéket szappan használatakor, segítve a bőr helyreállítását.

Hogyan kell csinálni:

  1. A szappanos masszát vágd kisebb darabokra, hogy gyorsabban oldódjon. Tedd őket egy tálba és melegítsd fel – akár vízfürdőben egy edényben, akár csak mikrohullámú sütőben. De vigyázz! A masszát nem szabad forralni. Ügyeljen arra, hogy maximum 60-80 °C legyen. TIPPÜNK: Ha a masszát a mikrohullámú sütőbe teszed, hogy feloldódjon, először néhány másodperccel kezdd, és apránként add hozzá az időt – csak arra figyelj, hogy a massza feloldódjon, de ne kezdjen el forrni.
  2. Amint a szappan folyékony, adj hozzá néhány csepp illóolajat – általában 2-3 csepp is elegendő. Válassz olyan illatot, ami kellemes számodra. Friss citrusfélék vagy gyógynövények keveréke például megfelelő hely lesz egy pihentető fürdőhöz.
  3. Ha színes szappant szeretne, csepegtessen a tálba néhány csepp természetes festéket. Legyen óvatos – a színezékek meglehetősen gazdagok. Kezdje egy-két csepptel, és jól keverje össze a folyadékkal.
  4. Végül szórjuk bele a szárított fűszernövényeket (levendula, kamilla vagy körömvirág), szárított narancshéjat vagy eperhéjat – ez csak rajtad múlik. Mindent alaposan összekeverünk – az összetevők egyedi kombinációt hoznak létre a szappanban.
Comments Off on Ezzel az ajándékkal pontozod: illatos házi készítésű szappant