Blog

Hogyan készítsünk házilag folyékony szappant?

Útmutató a házi folyékony szappan elkészítéséhez. Az elmúlt években a folyékony szappanok kiszorították a klasszikus szilárd anyagokat a háztartásokban. Kellemesebbek a bőrnek és hatékonyabbak is. Az egyetlen probléma a magasabb vételár és egyben a magasabb fogyasztás, mivel néha különösen a gyerekek nem becsülik meg, mennyi szappanra van szükségük a kézmosáshoz. Hogy ne kelljen havonta 2 eurónál több szappant venni, otthon is elkészítheted magad. Néhány hozzávaló elég. Útmutatást adok a házi folyékony szappan elkészítéséhez.

Miért készítsünk házilag folyékony szappant?
A fő ok a már említett ár. A folyékony háztartási szappan több tíz százalékkal olcsóbb lesz. Minél több összetevőt használ, annál olcsóbb lesz a szappan.

A másik ok az alapanyagok minősége. Egyes bolti szappanokban olyan nyersanyagokat és összetevőket találhatunk, amelyek tiszta vegyi anyagok. Ezek aztán az érzékenyebb bőrűeknek különféle egészségügyi szövődményeket okozhatnak – viszketést, kiütések kialakulását, irritált bőrt, bőrszárazságot stb.

Ha házilag folyékony szappant készítesz, mindig pontosan tudod, hogy milyen alapanyagokból készült. Így ha Önnek vagy valakinek otthon érzékenyebb a bőre, elkerülheti azokat a nyersanyagokat, amelyek kellemetlen érzést okozhatnak.

A házi szappan elkészítésének folyamata lépésről lépésre

Két változatot mutatunk be, hogyan lehet házilag folyékony szappant készíteni. Az első eljárás nagyon egyszerű, és a „mosás” céljának teljesítéséről szól. A második módszer valamivel igényesebb, főleg ha alapanyagról van szó.

Comments Off on Hogyan készítsünk házilag folyékony szappant?