August

Mi az álom?

Álom

A múltban gyakran azt hitték, hogy az álmok megjósolják a jövőt. Vannak, akik azt hiszik, hogy álmok révén üzeneteket kapnak Istentől, és ezeken az álmokon keresztül kapcsolatba léphetnek vele.

Azt mondják, hogy az álmok híd, amely lehetővé teszi, hogy előre -hátra mozogjon, amiről azt hisszük, hogy ismerjük, és amit valójában tudunk.

Az elején adnék egy képletet, hogyan határozzuk meg az álmot

Ez egy sorrend, ill. események, gondolatok, érzelmek, képek, hangok és más érzékszervek láncolata, amelyeket agyunk hoz létre alvás közben. Manapság az álmokat eszköznek tekintik, ill. az elménk tudatalattijával való kapcsolatteremtés kulcsa.

A legtöbb álom, amelyre emlékezünk, a REM (gyors szemmozgás) fázisban jelenik meg, gyorsított szemmozgásként fordítva. Az álmokban látott és tapasztalt események a hétköznapoktól a bizarrig terjednek, gyakran lehetetlenek és szokatlanok. Általában mi magunk nem tudjuk irányítani őket, ezért hagyjuk magunkat elragadtatni az akciótól, miközben csak tehetetlenül nézünk.

Az álmok felfedhetik legmélyebb vágyainkat és a legmélyebb sérüléseinket is.

Van azonban egy kivétel, pl. világos álmodozás, tehát éber álmodozás, amelyben lehetőségünk van ráébredni, hogy amiről álmodunk, nem valós. Ez az a pillanat, amikor rájövünk, hogy álomban vagyunk, sőt az álomkörnyezetet ilyen álmokban is megváltoztathatjuk saját elképzelésünk szerint.

Az álomkutatással foglalkozó tudományos diszciplínát oneirológiának nevezik.

Egy átlagos ember 3-5 álomra emlékezhet egy éjszaka alatt, bár egyeseknek nem okoz gondot akár 7 álom emlékezése.

Továbbá az álmok jellege is eltérő lehet, pl. vidám, melankolikus, ijesztő, szexuális, kalandos, izgalmas és mások.

Az álmok lehetővé teszik számunkra, hogy biztonságos helyen túléljük fájdalmas és homályos érzelmeinket és tapasztalatainkat.

Az álmok lehetővé teszik számunkra, hogy olyan információkat vagy eseményeket dolgozzunk fel, amelyek fájdalmasak vagy zavaróak lehetnek egy olyan környezetben, amely érzelmileg is valós, de fizikailag nem is létezik.

Az álmokat különbözőképpen lehet értelmezni. Azoknak az embereknek, akiket érdekel, hogy megtanulják, amit álmaik el akartak mondani nekik, vannak könyvek ún hanem ahol az ember bizonyos szimbólumok szerint megtalálhatja álma értelmezését, hogy elhiszi -e, hogy már rajta van. Azt hiszem, jobb, ha a saját megérzéseire és érzéseire hagyatkozik az álmok értelmezésekor. Lehet, hogy több embernek valóra vált álom, de az értelmezés valószínűleg más lesz számukra, mert mindenki számára mást jelenthet az álom.

Comments Off on Mi az álom?