August

Oliva olaj hatasai

Az olívaolaj rendszeres fogyasztása elkerüli a különféle betegségeket, és megőrzi szép bőrét és karcsú alakját. Ne féljen felvenni a napi étrendbe, és biztosan nem fogja megbánni az egészségügyi előnyeit.

Az olívaolajat az olajfa gyümölcsének – olajbogyó – sajtolásával állítják elő. Főzéshez, gyógyszertárban, kozmetikumokban (pl. Szappangyártáshoz) vagy olajlámpa üzemanyagaként használják. A legnagyobb olívaolaj -termelők Spanyolország, Olaszország és Görögország. Együtt termelik a világ termelésének 75% -át.

Szűz olaj

A szűz olajokat hidegen sajtolják 50 ° C -ig. Megkülönböztetünk:

Extra szűz olívaolaj (Extra szűz, Extra vergine) – a legmagasabb minőségű. Savasságának (szabad savasságának) legfeljebb 0,8%-nak kell lennie. A felső olajokat kockák nélkül préselik, és (Denocciolato) néven említik. Hideg konyhára alkalmas.

Szűz olaj (Virgin, Vergine) – legfeljebb 2%savasságú, hidegen sajtolt, közepes minőségű, hideg és meleg használatra alkalmas

Olívaolaj – szabad savassága legfeljebb 3,3%, kémiailag feldolgozott, rossz ízű és minőségű

Ajánlott napi adag olívaolaj

Mennyi extra szűz olívaolajat fogyasszon naponta, hogy tükrözze egészségét? Az ajánlások az étrendtől és a kalóriaszükséglettől függően változnak, de ideális egy vagy két evőkanál fogyasztása a nap bármely szakában.

Vitaminok és ásványi anyagok tartalma az olívaolajban

Az olívaolaj 100 g -ban 884 kalóriát, 100 g zsírt, 14 g telített, 11 g többszörösen telítetlen és 73 g egyszeresen telítetlen zsírt, omega 3 és omega 6 zsírsavat, polifenolt tartalmaz. Tartalmaz még E -vitamint 93% ODD -t és K -vitamint 57% ODD -t, ásványi anyagokból nátriumot, káliumot, kalciumot, vasat tartalmaz.

Az olívaolaj egészséges szívet tart fenn, véd a rák ellen, egészséges agyat, idegrendszert és memóriát, segít a reumatoid arthritis kezelésében, antibakteriális hatással rendelkezik, elősegíti az emésztést, megőrzi az egészséges bőrt.

Comments Off on Oliva olaj hatasai