November

Puncsos szelet

ÖSSZETEVŐK
15 db
tojás
21 PL
finom kristálycukor
21 PL
félig durva liszt
6 PL
Víz
1,5 csomag
sütőpor
PUNCS:
200 ml
piros szirup (eper, málna)
100 ml
Víz
100 ml
hm
1 darab
citromlé)
porcukor
piros zselés ételfesték

POLEVA:
250 g
porcukor
1 PL
forrásban lévő víz
2 PL
citromlé
piros zselés ételfesték
A HARMADIK LAPOKHOZ:
400 g
ribizli lekvár
MEGKÖZELÍTÉS
Egyszerű ütések a nyaralás pillanataihoz :))
1.
Piskóta: egy edényben felverünk 5 tojásfehérjét csipet sóval, habbá verünk 7 evőkanál cukrot, egyenként 5 tojássárgáját, 2 evőkanál vizet és óvatosan elkeverünk 7 evőkanál lisztet fél csomag sütőporral. Sütőpapíron nagyobb margós tepsiben sütjük. Fémlemez mérete 30×40 cm. Hőmérséklet 180 °C 20 percig. Hagyjuk kihűlni. Süssünk 3 piskótát, egyenként 5 tojásból.

Puncs: keverjük össze a szirupot, a vizet, a citromlevet, adjunk hozzá cukrot és egy kis vízben elkevert piros ételfestéket szükség szerint.

3.
Fagyasztás: többször átszitáljuk a porcukrot, adjunk hozzá forrásban lévő vizet, ízlés szerint citromlevet és piros ételzselé színt. Addig keverjük, amíg a cukormáz szép sima nem lesz.

4.
A kihűlt lapokról levesszük a papírt és a sütés közben keletkezett felső réteget. Az első piskótát megkenjük vastagabb réteg ribizli lekvárral, ráhelyezzük a második tányért, óvatosan nyomkodjuk, puncsot öntünk, kb 1-2 cm-re a szélétől, ismét megkenjük a lekvárral és rátesszük az utolsó piskótát. Óvatosan megnyomkodjuk, hidegben tároljuk és kb 12 órán át töltjük.

5.
Lefedjük cukormázzal, kicsit hagyjuk megszáradni, nem teljesen, nehogy a cukormáz törjön. Étcsokoládé cukormázzal díszíthetjük. Forró szeletelő késsel felvágjuk. Jó étvágyat!

Comments Off on Puncsos szelet