Blog

Tippek és trükkök: Házi gyógynövénykeverékek

Egyes országokban a teakultúra társadalmi eseménnyé emelkedett, más országokban saját elkészítési stílusuk van, és hagyományaink vannak a gyógyteák terén. Az ember azt vitatja, hogy ezek nem teák, hanem gyógynövénykivonatok. Elhagy! Cikkünk szempontjából ezek gyógyteák lesznek.

Az előkészítés szabályai
Az elkészítés alapszabálya megengedi a szárított fűszernövényeket, amit felöntünk forralt vízzel, várunk egy kicsit, hogy 100 fok alá süllyedjen (az ideális 90), összekeverjük és infúzió közben lefedjük.

Általában az ajánlott adaggal találkozunk csészénként – egy teáskanál szárított gyógynövényekkel, de ha nem daráljuk apróra, akkor egy teáskanál sem segít. Általában egy liter teát készítek, ezért az ujjaim közé szedek néhány levelet vagy virágot. Szinte azonnal el lehet kapni ezt a gyakorlatot „pontosan”.

Körülbelül 10 percig infundáljuk. 15 perc alatt több gyógynövény megszokja a meleget, így ez a rosszabb ízben is megmutatkozik. Túl rövid, nem kell a szeszes italhoz mennie, hogy mindent megihasson, amit teában kaphatunk. Szitán átszűrjük, szitán fűszernövényeket facsarunk, hogy minden jót kifacsarjunk belőlük.

Az előkészítés szabályaként próbálj meg két élményt is beletenni – esztétikai, a gyógynövények meglocsolása általában elég szép színház, ahogy a szárazanyagot vízzel itatják meg. Főleg, ahogy a szárított kis virágokból szépség lesz! És aromaterápiás, amikor az illat kijön a tartályból.

Comments Off on Tippek és trükkök: Házi gyógynövénykeverékek